Anotace: ... když milujete...
Cesta za štěstím
Soutěsky jizev na tvé duši,
vyplním potoky slz,
snad do moře zapomnění, kamsi,
kde slunce každý den umírá,
odnesou sůl ze tvých ran…
Pojď má milá, vane nám příznivý vítr;
až tam, kde příboj, který neleká
z nás spláchne plášť obyčejných dní…
Pojď, dej mi svou ruku, vždyť nahota není hřích…
Pojď a Severky se neboj; je to má rodná sestra...