Anotace: obrana křehkých..
ohluchla křehká růžička
když obléhali
pyšní Trubci
její rodné město..
na útěku vyčerpána
ulehla do trávy
daleko za městem...
...po staletích
ji vzbudil
nezbedný zahradník
jak kradl
z růžových keřů
nejspanilejší květy...
zaslechla totiž
/náhle probuzeným sluchem/
tlumený výkřik
když v noci
přehlédl
její trny..
**
vždyť na nezbedy
co kradou
něžné krásky
mají vždy
křehké růže
trny v záloze...
ani nevím proč,ale i když se mi růže líbí, připomíná mi nějak rožeň:-)
01.05.2015 13:26:04 | básněnka
...ta opravdová krása musí být chráněna před nenechavým světem..../úsměv/.
Ji.
30.04.2015 22:11:08 | jitoush
koukám jitoush-ko, že z ničeho nic mám dlaň obarvenou žlutavým práškem - jako
nějakým práškovým medem..až teď, když jsem si přečet Tvé milé comentárí a
přijal Tvé poselství, pochopil jsem, odkud mám žlutý ruce, jak od slunečního prachu..díky..šlu Ti aspoň duhovou mýdlovou bublinku..chtěl jsem si umejt dlaň, ale nechám na ni duhový bublinky z nesmytýho mýdla spolu se žlutě nabytým odstínem tohodle rána :-D :-)
01.05.2015 09:10:53 | Frr
...ano,schovám se na chvíli do té duhové bubliny a budu pozorovat
svět tak nějak jinak....hezké dny už májové.....Ji.
01.05.2015 20:47:26 | jitoush