Písně adventní
Anotace: věnuji enigmanovi
seděla v zimním parku
všude kolem rozkvétaly bílé čemeřice
z pod nohou
jí neslyšně vylétali krotcí holuby
co v pozdním odpoledni
zásobili svá volátka
drobečky pohaslých snů
seděla v zimním parku
ruce zahřívané punčem
a mandle jejích očí padaly do horkého pití
ve vlasech vlhké vločky prvního sněhu
odrážely třpitivé tóny
českého velikána
stojícího pokorně
s kloboukem v ruce
nedaleko ní
tichounce šeptajícího
milostné árie svých oper
přicházejícímu podvečeru...
Přečteno 553x
Tipy 21
Poslední tipující: jitoush, Amonasr, Iva Husárková, bogen, Kett, Ruda Štola, Frr, Akyš, Miriska, Květka Š., ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)