Slunce je stále nad hlavou, byť ledový vítr žene mraky,
a hřeje všechny stejně vytrvale, se stejnou vášní a zalíbením.
Vesmír počasí tvých nálad pramálo zajímá, a řídí dál všechna svítání
a poledne na všech planetách lidských srdcí, co jich jen ve věčnosti je.
Nikdy nezapomínej, že každá bouře jednou skončí, abys mohl,
s vděčností a novou chutí do života, vítat zpěv ptáků a bzučení včel
nad občerstvenou zemí, milovat a objímat, a říkat světu a lidem:
mám tě rád, opravdově, hluboce a beze strachu -
ač se chvíli zdálo, že jsem na tebe člověče, už zapomněl…
Max Švabinský Splynutí duší
Věřím stále*
ta zla si páchají na sobě lidé
kéž všem na sobě záleží stejně vzájemně..
vždy bude zlo
které chce růst a sílit
bohužel
na nevinných.
Krásně jsi to napsala Sonador *
25.02.2022 12:51:37 | jenommarie