Nejlepší na domech jsou střechy

Nejlepší na domech jsou střechy

Nejlepší na domech jsou střechy. A nejlepší střechy mají starý městský domy. Třeba ten na rohu ulice - vysokej, starej, šedivej dům se střešním oknem. Má asi šest pater a ještě půdu. Už víš? Nejlepší na domech jsou střechy. Dobře se na nich zametá sníh. Ideální dobou na zametání sněhu ze střech je zimní podvečer, když už je ve městě tma, ale lidé ještě pořád procházejí po ulicích. Začni nejprve od krajů, jako bys chtěl zahladit všechny ostré hrany. Opatrně smetej hrstky bílého poprašku dolů do ulice. Lidem, kteří to z dálky uvidí, se bude zdát, že celý dům je uzavřen ve skleněné sněžné kouli. Sníh popráší mokrou dlažbu dole i blikající lampu u vchodu. A pak, až se ti bude zdát vhodná chvíle, shrň celou tu zbývající masu dolů. Rozcákne se po chodníku jako lžíce šlehačky. Možná, že se ta stařenka, co dole prodává koláče, zase stane dítětem, až vyjde ven z obchodu, aby si postavila sněhuláka.
Autor Duhová Rybička, 28.08.2024
Přečteno 55x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, Iva Husárková, mravenec, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

každá střecha má svůj krov...

03.09.2024 02:04:48 | enigman

líbí

Dejchla na mě zima, ale neva... moc se mi to líbí:-)*

28.08.2024 06:28:10 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí