bouřlivá...
po obloze prchají
v zoufalém chvatu
rozervané mraky
jako pošetilé procesí
v nekonečných zástupech
měsíc zbledlý leknutím
stromy se svíjí úpěním
vytržené z kořenů
v touze zmizet tam
kam vítr unáší stínů dech
na náhorní planině
z modrého jílu
bývá na podzim zvláštně
z vyschlých trav a bylin
stoupá pradávná hustá vůně
s pronikavostí máty a šalvěje
Sihal stála opřena o pařez
nechtěla sedět
nedosáhla by na zem
a necítila půdu
pod nohama
svěží až divoce vitální
tílko nabité
jiskřivými půvaby
roztáčela ladnými pohyby
vyřezávaný kolotoč
pak si z rovníku udělala náušnici
položila mi zlehka ruce na spánky
a foukla do očí
inu stává se občas večer v tmách
že náhle zahoří některý květ
a nikdo si neumí vysvětlit proč...
Přečteno 674x
Tipy 22
Poslední tipující: isisleo, aravara, J's .., Avola, Radhuza, Amonasr, Aťan, střelkyně1, hanele m., poeta, ...
Komentáře (8)
Komentujících (6)