svědkem volnosti...
listí ovocných stromů
už dávno leží
na chladnoucí zemi
a spletence větví prozrazují
zanedbané prořezání
zima se snaží spoutat břehy
ledovým pancířem
a skrýt bohatství říčního dna
zatímco uprostřed trsů balzamín
pokyvuje ojíněný bodlák
žezlem laskavosti
nakladl jsem oheň
v mrazu uprostřed prázdnoty
nic nechutná víc
jako opečená jablka
a jejich vůně se stává
dlažbou i stropem
v objetí s nebesy
jež vypráví prastaré báje
z říše blaženosti
Ianus dvou tváří
otvírá sekt uprostřed sněhů
a já připíjím dívce
líbeznosti květu
v šatech z leknínů
co má ve vlasech
modrozelenou sponu z vážky
políbené slunečním žehem
přitančila ke mně
tichá letem puštíka
a snítko koniklece
do klopy vpletla
to se tak stává
když na horském plesu
vánek prochvívá jehnědy
a spřádá zásnuby lískových keřů
vroubených zlatým oblakem
Přečteno 726x
Tipy 18
Poslední tipující: Luky-33, střelkyně1, Joe Vai, isisleo, Aťan, Amonasr, jitoush, poeta, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)