Ledokvěty dechu
Pro horký dech
zrozené mrazem
prokvetlé výhonky ledokvětů
hold létu
snad chtěly vzdát
pro oči divů
vykvetlé rázem.
Možná se měly bát
roztát už příštím dechem
zachvělé v úžasu
paže své vztahujíc
dál a dál
letící pro objetí.
Spojením prorostlé
do oken led(n)ových
nevzaly nic z krásy
jedny druhým.
Tichounce protkaly
zpěvem svým milostným
skla jimž mráz nesmí víc
uzamknout strachu mříž
srdcím v nich bijícím
v každém dechu...
Přečteno 613x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Kubíno, Jort, Iva Husárková, Frr, zdenka
Komentáře (2)
Komentujících (2)