V létě prahnu jak se sluší
Bolest
kompenzoval jsem jídlem
jeho nezkrotnou konzumací
A nyní obaly z dietních párků
kabanosu
se na mé kuchyňské lince
nebezpečně vrší
Propadám skepsi
i depresi
už mě sotva co potěší
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Hodně jsem četl
soustavně sytil duši
Nyní bych rád potěchu těla
uvolnil napětí ze slabin
tak jak se patří a sluší
škoda jen toho
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Zkušenosti lidstva sdělují
lidé jsou schopni a také milují
bez rozdílu věku i vah
Otcové od rodin
s nepřítomnými pohledy do hodin
chtějí před podzimem života
pomyslet i na své potěšení
A co je na tom zlého?
Proč neustále sloužit
posluhovat jiným
úředně ostatním
dopřávat blaho?
Proto vyvolí podsaditý muž dívku
píše pro ni poezii
dá jí nejednu vonnou snítku
Ta se nad ním slituje
muž v loži komíhá ohanbím
je v transu
z toho že se ještě
(aniž by tušil)
vzruší
Co na tom že
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Když usedlí muži zahoří
k tělům
spontánnímu smíchu
bezstarostnosti dívek
bývají k výtkám okolí slepí ba i hluší
Náhle svět zkrásní
barvy jsou sytější
všímají si máchání křídel
nedbají velkých porcí jídel
pro lásku hladoví
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Ach dámy
když už smrt sahá po hrdle
stojí za to prosadit si svou
nevzdat se
hledat lásku
kdekoli houpy hou
jen aby byla opětována
Ne nechci aby mé srdce bylo pomníkem
který nepřízeň osudu kruší
ke všemu ještě
bráním se tomu o to víc že
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Hodlám být básníkem
milovat mladou Venuši
ztékati vrcholky
poznávat palouky
křičet štěstím na návrší
přestože
ZA OKNY BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Ó Bože
Vězte tedy
mám velké srdce
modrookou duši
a půjdu-li s dívkou za dlani
v letním vánku
třeba se štěstím pominu
Nehodlám se skrývat
za kmeny stromů
ani naše vášnivé líbání
a kdoví
Pominu rozhodně čas
podnebí nad hlavou
přijde mi nicotné
že BEZ USTÁNÍ PRŠÍ
Přečteno 507x
Tipy 11
Poslední tipující: jitoush, Iva Husárková, bogen, Philogyny1, Ruda Štola, Amonasr, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)