Nikoli v žitě přec je podněcuji
Podivné páteční odpoledne
nebeský kotouč
ani zdaleka nemíní odehrát derniéru
udivuje v nejednom směru
Dívka postrádající střechu nad hlavou
má nad hlavou vlasy s vplétanými listy stromů
dredy
aniž by
tedy
navštívila kadeřnici
tlačí ukoptěný kočárek s harampádím z kontejnerů
Říkám sám k sobě
Útrpný úděl - já to seru
Jak tenká linie je mezi životem v paneláku a na ulici
V medově zbarveném koženém kabátci
V kostýmu
dnes jsem zas za bonvivána
Musí být na mě
nevšední podívaná
I hope so
V podhrdlí ušlechtilý britský scarf
Před špičkami obuvi z Benátek
Unyle jede říční tok
Akademicky rozevírám prsty dlaně
pokládám na ně přebal knihy
Čekám na dvounohé
štědře obdařené divy
Počínám naoko číst
Nasazuji obličej protřelého
Společně se slunečními brýlemi
Sem tam mě vyruší cyklista
Vyděsí mládenec
který má paži v úrovni ramen
a v ruce předmět
do něhož je celé minuty
vetknutá čelist malého bojového plemene
Sousoší
muže a zvířete
v divadelní křeči
toporný svalovec
dál zkroucená hora svalů v podobě afektovaného psa
Že by posilování levého ramene
Den je jako dělaný k seznámení
ale to podstatné chybí
Dívky v lesku legin
anebo zralé paničky
se sestupujícími prsy velikosti dé
ochotné vzrušivých hrátek
v hlavě mám zmatek
ve slabinách
neuhašený žár
Čas je nemilosrdný
den ode dne
se cítím
starší
nežli stár
Když sval nepoužíváš
ochabne
Zadumám
Čerpám z okamžení
když
český granát
za horizont
smířlivě
zapadne
Ač to tak může působit
nežiju v bavlnce
ani žitě
ale pokud stojíš
o nevšední romanci
jsi na správné adrese
nepochybuji
ach ano
i já tebe
zřejmě
neodmítnu
melodicky
jak to prý umím
pronesu
tiše
tam uvnitř
v břiše
chci tě
Přečteno 508x
Tipy 6
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, jitoush, LV
Komentáře (8)
Komentujících (4)