kolísání...
Anotace: jak ovlivnit vliv náhody...
vládl jsem
byl otrokem
poznal jsem všemohoucnost
i vězení
na levé ruce mi chybí malíček
trhlinou v rukávu na předloktí
je vidět tetování
číselný kód zaměstnání
to když jsem za svítání
v temných zákoutích sklepení
podřezával býka posvátného
prohlášen za kata
neviditelného
poznal jsem nejistotu
což je pro někoho
něco neznámého
na očích šátek škrtiče
s průvodkyní naděje
proudem rozkoší
a nemám zapotřebí
smrt ani lstí
abych poznal zvraty osudu
podivný svět
kde náhoda rozhoduje
o skutečnosti
tak hodně
jako o pohnutkách srdce
a rouhavých domněnkách
které si za soumraku šeptají ženy
se zahalenými obličeji
náhle jedna z nich sundala roušku
příteli a čemu věříš ty?
prý na to stačí metoda
jež přináší věrohodné výsledky
náhodný je jednoduché slovo
a každý ví co znamená
i když...každý
a zároveň ani jeden
proto jiná domněnka praví
že je zcela lhostejné
dokázat nebo popřít jsoucno
neboť vesmír je stejně
jen nekonečně náhodným sledem...
Přečteno 337x
Tipy 13
Poslední tipující: Jana B., jitoush, střelkyně1, Amonasr, RyxiraAmyGinger
Komentáře (2)
Komentujících (2)