due…t z pralesního ticha…
Anotace: v oku duhového ptáka je prý jasnovidnost přímo hmatatelná…
ve své černé kazajce
měla zapíchnuté
peří lyrochvosté
domorodci říkají
té harlekýnce
že je tvorem
žijícím ze světla
duchem i dechem
chvěním pro štěstí
ve žhavé atmosféře
na temně zeleném pozadí
tak bezprostřední
její hlas a křik
neodvažuji se říci zpěv
protože nevím
jak vyjádřit ten zvuk
co zní
jako klouzavé vokalizování
chvíli se popelí
a pak ji popadne
tanec Svatého Piuma
třikrát se otočí kolem osy
křečovitě zamává
napjatýma rukama
pak zvrátí hlavu na záda
otevře zeširoka ústa
a nechá vytrysknout extázi
z rezonujícího hrdla
nejprve jakési zachrčení
následuje klokotání
pak sykot ventilu
až nakonec ostrý hvizd
který se postupně přiškrcuje
mísený se zvukem
vzbouřeného dechu
k řadě vzlyků
přecházející
do kaskády smíchu
dotkl jsem se jí
dokud byla v tom okouzlení
nač vlastně hledí?
zavání to stěhováním duší
pak přišla k sobě
Borametz
pokrytá chmýřím
oklepala se
a než zmizela
do slabin mi vbodla
hrot pírka duhového…
to vášnivé peklo!
když má žena ptačí oko…
Přečteno 408x
Tipy 15
Poslední tipující: Jana B., básněnka, jitoush, Amonasr, střelkyně1, Zrska, Petbab
Komentáře (7)
Komentujících (6)