Anotace: ...
pukla mi kůže
v námořním proužku
a línej proud ji vzal
cestuju a žiju
dál...
22.03.2014 14:31:07 | básněnka
diabas je zkamenělý oheň, dívka relikt archaika živoucího magmatu docela všude na kulatém zemském povrchu
22.03.2014 09:35:22 | Petbab
Nevím jestli se hodí ti to napsat, ale udělám to. Některé tvoje básně jakoby se mi vkrádaly přímo do duše. Cítím jak pomalu vstupují a otvírají v ní své zvláštní krajiny. Na chvíli mě opustí dech a zůstane jen nehybná hladina, prázdno, které ale není prázdnem. Jako bych v té chvíli mohla odejít naprosto kamkoliv. Vzdálit se sama od sebe a přitom zůstat svou podstatou. To nedůležité zůstává sedět někde pode mnou. A pak se nadechnu, jako úplně poprvé. Hodně dlouze, cítím ten nádech jak mě prostupuje, užívám si ho, dýchání je nádherná věc. Potom vydechnu, chvíli sedím bez dalšího nádechu, jakoby mi ten první mohl stačit na kus mého života. A pak přijde trochu lítost, že je ten sen už pryč. Asi tak nějak. :O)
21.03.2014 23:41:36 | Tichá meluzína