Anotace: s pocitem bezbřehé blaženosti
Dnešní ráno je naprosto úžasné
Už žádné nekonečné bubnování
dešťových kapek do parapetů
Vstávám brzy a slyším to ticho
Ale vlastně ne tak docela
I příroda se probouzí
sem tam skřípne ptáček v hnízdě
kohouti se předhánějí, kdo z koho
Je po dešti,
ale všude jsou ještě patrné jeho stopy
vymletá strouha u cesty
dlouhá tráva v příkopu
učesaná proudem vody,
který se tudy ještě včera
zběsile valil
laguna na poli
a v ní volavka
A nad tím vším
dozlatova vysmažený koblížek
opatrně vykukující
z cukrových peřinek
napůl ještě zahalený
v župánku z červánků
Nejdříve nad lesem
pak nad polem s kukuřicí
gentleman s pečlivě zastřiženým knírkem
dáma v negližé
Všude je klid
Jen prázdná silnice a na ní já
Duše mi létá vysoko nad hlavou
celá rozjásaná
nadšená z té ranní projížďky
s pocitem svobody
nikým a ničím nesvázané
my dvě
v tu chvíli
Zpívám si a vítr hned roznáší
slova té písničky po kraji
Je mi totiž skvěle a jsem nadšená
tím krásným ránem
Euforie jak opiát mi koluje krví
blažená je i ta nejtenčí kapilára
Bude to krásný den...
...neuvěřitelně ztvárněný obrazy..děkuji že jsi mi dala odkaz na Tvoje básně..píšeš nádherně!!
ta je jednoznačným favoritem ST ..:-))
23.04.2015 22:01:23 | Nikita44
euforie :-),jen ať ti vydrží co nejdýl.
Jak jse jmenuje klisna...
04.09.2014 20:55:36 | Danger
Euforie je holka do větru a klidně se nechá vyhodit ze sedla třeba melancholií. Budu jí muset nasekat :)
Jméno klisny neznám, byla to jen projížďka na dovolené. Chtěla jsem to zkusit, dívat se na svět z koňského hřbetu... :)
04.09.2014 21:04:32 | AndreaM