v podzimním bledém úsvitu...
Anotace: pouštím si lehkou suitu...
sychravá jitra se tetelí
v bílých mlhách
naslouchám vzepětí života
v bouřlivém troubení
říje jelení
proti proudu táhnou pstruzi
plni touhy a dychtivosti
a liliový dech přemůže i smrtihlava
vytáhl jsem kořen lékořice
a žvýkám sladké dřevo
jehož divoká chuť dráždí
více než kdysi fenmetrazin
sličná pastýřka v bělostném hábitu
vyšla na nivu
čišela vláhou z otevřeného květu
jenž se váže
jako peří k peru
popást stádo hedvábných
a povyprávět pár příběhů
určených pro nitra otevřená
vzduch zavoněl dýmem
bramborových natí
Aube se lehce shýbla
něžně utrhla snítku vratiče
strčila jej za ucho
a mě najednou došlo
že je v tu chvíli celistvá...
Přečteno 338x
Tipy 23
Poslední tipující: Radhuza, bezprizorně, Amonasr, střelkyně1, Frr, Akrij8, J's .., Aaliyan, Luky-33, Jort, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)