před komisí...
vstoupil jsem dovnitř
pár jich postávalo
ostatní seděli
historie poezie filozofik
tanečnice malíř botanika
pár vědců kouzelník
astronomie okultista
architektka čokoládových kamen
někteří se zdáli být postavami
několik jsem nepoznával
přestali si povídat
jen někdo pronesl šeptem
ach to je ten
co žongluje časem
zřejmě čekali že něco řeknu
kdosi poklepal prsty o stůl
klaun se roztančil
historie monotónně prozpěvovala
lá dy dá da
kouzelník sebral ze vzduchu minci
a poznamenal
ano peníze jsou všude
všichni se srdečně zasmáli
pak vstoupila ona
to je ale karta zvolal žolík
trochu rozcuchaná
šaty pomačkané
lehce uzardělá
všichni na mne ukázali
jsi ladrónel
šarlatová Klamath
se opřela o zeď
zasadila cigaretu
do rozštěpu štíhlé špičky
volnou ruku opřela v bok
a zavtipkovala
zřejmě si myslí
že šlohne nejmíň jednu větu
z každé knihy
kterou kdy četl
a dlouhý rozparek jejích šatů
se nenápadně pootevřel…
Přečteno 328x
Tipy 19
Poslední tipující: zelená víla, Amonasr, Yazmin, A42, Joe Vai, jitoush, Jort, Frr, ...
Komentáře (12)
Komentujících (5)