Anotace: Co cítíte, když vám uprostřed noci zazvoní telefon a vytrhne vás z poklidného spánku? .. ze sbírky Všehomíra
.. inspirováno prožitkem přítelkyně
Zvoní telefon.
Probouzím se strachem
do klidné noci.
Přitom jen o pár minut dříve,
zdálo se mi o lásce a štěstí
a najednou
crrrn crrrn
zvoněním,
naplnil se těžce vzduch.
Ukradlo mi klidný spánek,
vytáhlo mě z mého omámení
a já marně třepu hlavou,
abych si pročistila mysl.
Pohled se mi krade směrem k hodinám,
srdce bije jako o závod.
Je pár hodin před úsvitem,
všichni by měli být v posteli
a krásné sny jim právě mají plnit noc.
Bojuji o klid,
sahám po telefonu,
žaludek se mi obrací,
srdce smlouvá,
přemýšlím..
"Jsou všechny moje děti doma?"
Prosím, aby tento hovor
byl jen součástí špatného snu.
Prosím, nebuďte mě!
....nejsem 24 hodin denně na příjmu,na noc vypínám zvuk....není to tak
dávno,kdy mobily nebyly tak masivně rozšířeny, a lidé se dokázali na všem
závažném domluvit....dát o sobě vědět,pomoci si......Ji.
04.01.2015 17:23:48 | jitoush
no ano.. někdy ale člověk vypnout nemůže.. ani ten telefon.. :) děkuju
05.01.2015 12:54:01 | Amelie M.
nač budit se strachem?
co když volá někdo, kdo ti chce říct...mám tě rád?
anděl snad?
04.01.2015 12:51:19 | básněnka