jak se pokochat...
nad mokřinami podél řeky
visela řídká mlha
Pioulie pojmenovávala stromy
květiny i kameny
ale neprojevovala sebemenší touhu
dozvědět se něco o planetě
kterou jak sama tvrdí
zná lépe než já
o Zemi a předcích
si každý může přečíst v knížkách
řekla klidně
její hlas zněl upřímně
zůstala nad věcí
soustředěná na přítomnost
používající štít všednosti
pak mne uchopila za rukáv
obrátila k severu
vytáhla dalekohled
a podala mi ho
na něco ukazuje
a stojí přitom tak blízko mě
že cítím teplo jejího dechu
obejmu jí kolem pasu
snažím se ji přivinout
a obrátit tvář vzhůru k sobě
ale jemně mě odstrčí
ztrácím rovnováhu
a padám na záda do závějí
sedá si obkročmo na mě
a tře tváře hrstmi sněhu
vlasy jí vyklouzly zpod čepice
a padají mi do očí
se šibalským úsměvem
možná by ses z té země
teď chtěl pokochat jiným nebem
a zavrtěla dekoltem
Přečteno 410x
Tipy 28
Poslední tipující: Malá mořská víla, Joe Vai, Radhuza, Skořicová princezna, básněnka, Akrij8, Frr, MARKO, Olex, AndreaM, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)