když se připomene...
pocit odněkud
z nízkých kopců
ozvy velkých bubnů
pak se vítr otočí
a ticho je naprosté
ve snech přichází
z hustého listoví
bledá dívka
průhledné šaty
bradavky bíle pomalované
tmavě hnědé vlasy
hřebeny z želvoviny
vyčesané a sepnuté
ten její úsměv
a oči
do země zapíchnuté
ráno sněží
a na dráty vedení
ledové korálky navlečené
ničemu z toho nevěřím
už jsem se naučil budit
z vábivých světů
ležím na pryčně
a v ústech doznívá
ďábelská chuť broskve
z přízračného sadu
vzpomínám na vše
vybavuji si vůni
seděla vedle mne
na nějakém představení
a předkláněla se
aby lépe slyšela hudbu
zdobně vyřezané ostění
svícny na stěnách
po obou stranách opona
jak vysoce zřasené sloupy
držela mou ruku
na svém klíně
přes tenké letní šaty
a já cítil konec
hedvábí punčošek…
tenhle moment
navěky...
Přečteno 406x
Tipy 21
Poslední tipující: jitoush, Gaspi03, jitka.svobodova, MARKO, Amonasr, AndreaM, básněnka, Jort, knihomolka, bogen, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)