když se rozpíná...
vítr se utišil
slunce zapadlo
řeka tiše sténá
přeletěl havran
křídla zašuměla
jako se trhá
košilka hedvábnělá
Dunyach se dotýkala
celou vahou o zem
rozeznělá její záhadností
zpola rozhalená
pahorky plné zlata
ústa vykrojená šibalstvím
kadeře její zahořely
jako by chtěly vzlétnout
a předat oheň pochodním
zachvěla se
vnitřním žárem
přimhouřila oči
osobnost mizí
tvář zahalená
rouškou šarlatoví
za každou ženou
se skrývá ta
s otevřenou ranou
co se nikdy nezahojí
posvátná
plná tajemností
a noc
divoká k zalknutí
proudí
plná rozmarů
v nevysloveném
jako marnivý zvuk houslí
vesmírem…
Přečteno 377x
Tipy 31
Poslední tipující: Nikita44, zelená víla, hanele m., střelkyně1, Henry Lee, MARKO, knihomolka, básněnka, Martinecka23, Amonasr, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)