Anotace: je čas iluze?...fakt že vnímáte konkrétní okamžik a prožíváte jej v řetězci okamžiků nemůže být iluze...naopak je to vodítko jak pochopit realitu...
čtu si ji nahlas... už potřetí...dívám se na vánoční strom... dívám se z okna, jak prší... dneska za mnou přišla magistra nemocnice přes léky, děsná bedna, s pfkem ... dívala jsem se na ní a děkovala, stála tam a tak se ptám, děje se něco? našla si mě u mojí kamarádky se kterou jsem pracovně číslovala :-), a ona prstem poklepala na to pfko se slovy, tohle je skupina ve které zpívám, usmála jsem se a říkám, nevěděla jsem, že zpíváš... a ona, neříkám to náhodou, a zase poklepala na to logo, kdyby jsi chtěla, tak zazpíváme, kde budeš potřebovat...překvapila mě... letos?? letos už to nestihneme, je nás devět, zpíváme pravidelně tam a tam, taky v domově důchodců, u postižených,... dám na tebe číslo vedoucí a ona ti zavolá... seděla jsem a dívala se na ní a uvnitř se cítila krásně zaskočeně... děkuju, řekla jsem a určitě bych chtěla aby jste byli na jednotkách intenzivní péče, bylo by to krásný... moje kamarádka do toho vkročila se svou zkušeností, protože jednou za rok mi s jednou akcí zpívající pomáhá a říká...no loni na tý jipce byl chlap, hadičky měl snad ze všeho a navždy si budu pamatovat jak za ním Evka přišla s muzikantem a on tam začal v leže s těma hadičkama tancovat a smát se, děsný...podívala jsem se na zpěvačku a odvětila, bylo to úžasný, měl strašnou radost... nečekejte velký publikum, ale asi čekejte třeba tohle... může vás to vyděsit, ale mně to přišlo úžasný...kamarádka dodala, Pavel tu s námi loni byl, Evě pomoci, ale letos už to vidět nechce, já jo, ale počítej s takovouhle hrůzou, Evu tohle nerozhodí, Eva tohle obdivuje, ale je to strašný... Eva v tu chvíli neřekla nic, poté , rozmyslete si to, tady máte zkušenost... jak píšeš bouřící vzpomínka, která pro někoho je strašná a pro někoho silně úžasná... poté jsem vzpomínala na toho pána, přišli jsme k němu s kytarama, on i s když nemohl mluvit si o písničku řekl a pak v leže a s hadičkama odkudkoli tančil v leže na posteli... a já v tu chvíli si vždy říkám, jak je to úžasný a děkuju všem, kteří něco, tady hrát a zpívat umí, a předají dál... nevnímám to jako strašný, vnímám to jako úžasný...
jak píšeš:
co znamená být člověkem?
nejspíš žít mezi nebezpečím a možnostmi
12.12.2015 02:02:41 | zelená víla
vzpomínky se obrací dovnitř...možná, aby mohly vyjít znovu ven...možná, ten nekončící koloběh...až do středobodu ustálení...splynutí moře...kdo ví...děkuji za ni.úsměv.z.
19.11.2015 09:22:49 | zdenka
Taky mám pocit, že to co si pamatuju, nikdy neskončilo. Jak bych se jinak mohla pořád vracet a cítit se tak krásně, nebo......... ST
19.11.2015 01:19:18 | Tichá meluzína
Dnes na mně z e-mailu padali čerti...(moooc). Uklidnila jsem své výbušné myšlenky až zde. Děkuji.
18.11.2015 15:41:10 | MARKO