když slunce vystřeluje paprsky...
Anotace: a saje něžně z prsu řeky...
U visutých zahrad
kde pukají kokony
bource morušového
stoupala po květné pěšině žena
žijící v části
stíněné osikami a trnovníky
zavinutá do krovek
a lehkých plachetnic
na chvíli zastavila
a udeřila do mne
plnou vahou svého pohlaví
vzduch bzučí hmyzem
jeho křídla šíří pyl
hříšnost
měkký zvuk tamtamů
pleskání bosých nohou
i hýkání oslíka
zabořeného do ovsa
usmála se
obočí se jí zavrtělo
jako dvě ještěrky
prostor zhoustl
beton změkl
kolem se kutálí melouny
a vroucí přítulnost
vrní blahem
co si myslíte o zrání příteli?
milá Shardien
kromě vinařství považuji zralost
za přeceňovanou vlastnost
protože lidé co si užívají života
mají větší užitek z toho
když dokáží čelit světu
pružnými reakcemi
hravou vnímavostí dítěte
a nezkaženým pohledem
její ruka spočinula na mém rameni
intenzivním fluidem
mezi nohama stoupá mlha
v krvi blikají semafory
a zatímco v hlavě všechno víří
já se nechal unášet
podivně spokojený
proudem nezralosti
Přečteno 433x
Tipy 25
Poslední tipující: zelená víla, Joe Vai, MARKO, Martinecka23, AndreaM, Jort, jitoush, střelkyně1, čiči, Amonasr, ...
Komentáře (11)
Komentujících (6)