Nezní
Má chůze dávno nezní
rázně
ani za situace mezní
ani tvrdě
je v ní značný díl
bázně…
Nejednám s horkostí v žilách
Neběhám spritem za svou vizí
zmizela v mlžném oparu
po únavě z nejednoho nezdaru…
Nejednám neústupně
jako mládí zpupné
jsem v předklonu
nepřesvědčuji
o své vlastní pravdě
dochází ke zvětrávání hran
desítky let
nechodím po jejich ostří
(jak hoši ostří)
Málokdy pobývám vzpřímený vestoje
Nemívám
vyhraněné postoje
i lékař by jistě konstatoval
jste spíše v nahrbení
v tělesné stavbě
to co kdysi zvládal jsem snadno
nyní za znoje
v zátylku.
Zvládnu li požadované vůbec
Jistěže neběhám
jdu v rozvážné chůzi
namísto zbrklosti
nestálosti v citech
neschopnosti usadit se
probouzet se beze studu
v mi neznámých bytech
jsem více pokorný
neb nečekaně
může nastat doba odcházení
Z čeho tak usuzuji?
Oči ty nelžou
říkával herec Kemr
v nich se vše zračí
(duše zrcadlení)
Už delší dobu
z dálky pozoruji život
ba i ženy…
Přečteno 332x
Tipy 20
Poslední tipující: Frr, bogen, Iva Husárková, Dreamy, Nikita44, jitoush, kdotoví, Philogyny1, aron, Amonasr, ...
Komentáře (7)
Komentujících (4)