pod vlivem harmonografu...
je hlas mých pocitů
když jsem němý
dává mi slova
když mlčím
vzdech animy
křivka letu kolibříka
i vítr který jej nese
milión barev
v tremolu vzduchu
nic se jí nevyrovná
dokáže zachytit a přenést
z jednoho do druhého
v úhledném balení
chvalozpěvů a preludií
proměnlivá
nabízí slzy i pot
bolest i slast
předivo nenasytného času
srdeční tep nálad a významů
přemítá
kolísá
rozjímá
povzbuzuje
skládaná do vzorů
rytmus těla
v pulzu vesmíru
dech harmonie
co zvídavě objevuje
vztahy a proporce
rozlet rozvíjení
protkává smutek i smích
ve svazku s jazykem
dělá z řeči píseň
povznáší mysl
vede k naslouchání
mění toky řek
klidní divé šelmy
ta s níž se konfrontuji
lakmusový papírek
který mi ukazuje
soulad či nesoulad
napětí a uvolnění
taková mámina ukolébavka
co se uloží do dětských očí
ta co mě nikdy neopustí
ať jsem kdekoli
díky ní
srdcem a duší
dovedu splétat melodie
souzvuk a rytmy
do smysluplného gobelínu
prodchnutého duchovními
krajinami prožitků
v životním putování
Kathakali
Přečteno 369x
Tipy 18
Poslední tipující: zelená víla, Frr, Amonasr, Malá mořská víla, jitoush, střelkyně1, Iva Husárková, básněnka
Komentáře (7)
Komentujících (6)