když vás probudí náhlé ticho...
Anotace: stejně jako náhlý hluk...
ještě jsem neotevřel oči
jen cítil nízké břehy
zarostlé trsy divokého hrášku
pak jsem nahodil pohled
na vodní planinu
a zaplavil mne nejasný pocit
jako bych věděl
že tady najdu čistotu
ticho a klid
radostnou prázdnotu
ruce složené do klína
oči upřené na prázdné plátno
v zádumčivém ohni počátku
plném horoucí živiny neklidu
voda vrhá svůj lesk do vzduchu
takže se zdá
že stromy levitují
a v tom tichu zaznívá
šum slabých hlásků
někoho dohonil nepřítel
jiný se zachránil a jásal
kdosi byl znepokojen
kdosi si stěžoval
kdosi ospale mumlal
jako by sám sebe konejšil k spánku
inu tak to je zařízené
že skromně ozvučené ticho
není stálé a spolehlivé
něco je na spadnutí
něco vzlíná
a v dáli se zablýsklo do času
pro jarní bouřku
Přečteno 377x
Tipy 20
Poslední tipující: Malá mořská víla, Joe Vai, střelkyně1, zelená víla, jitoush, Koralína, Robin Marnolli, Amonasr, AndreaM, bogen, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)