Anotace: —
Do letošní zimy se spouštím po vnitřním konci
nálady
nakonec čisté přistání v knihách
Načítám kožní nemoci psů
Stařeckou demenci
Mám všechny příznaky obou problémů
ó, jaké překvapení, madam zase čte
Kde bydlí lidské duše?
voní jen vzdáleně
po skořicových šnecích a
jablkovém punči a taky
slyším jaro
morseovkou neúnavně vytlouká
píšťalky z naslouchací vrby
dobře, že jsi
ochutávám. na špičce jazyka cítím sůl
budoucích slz
usmíváš se, tak nějak zvláštně, pomalu
než posté zavolá moje máma, ještě
mne poznává
scénický tanec bez kořenů
vyvrátí první vítr
Pamatuj
a přestaň si kousat ty nehty
básni má milená...
Četl jsem Domácího lékaře a zjistil, že trpím všemi popisovanými nemocemi i s jejich typickými příznaky. Tedy až na horečku omladnic…! Informace o tom, kde mám duši, mi však byla odepřena.
05.12.2017 05:39:04 | Koblížek
o m r a č u j í c í*****"kde bydlí lidské duše",když ne v nás....jen si to občas hrdě"připopřiznej" hned bude lépe..- a že ztratíš topořivě dramatické pnutí své Svat. imaginace? houby-máš jí pořád habaděj..ba jistě až vkladem do životů příštích * ST* :-D*
04.12.2017 19:42:39 | Frr
...radosti a strasti života....období,kdy toho strastiplného je více...
.....krásně si to vyjádřila...máš můj obdiv....Kdo je autor "Tvé
knížky"?.........Ji.
04.12.2017 19:19:28 | jitoush
Krásný obrazy, četla jsem ji několikrát.
04.12.2017 15:18:29 | Nikita44
Děkuji, je to vlastně název mé oblíbené knížky, vždycky, když mne něco trápí, tak se k ní vracím.
04.12.2017 16:33:05 | Philogyny1