Nemuseli mluvit
znali se očima
v záchvěvech dechu
četli svá přání
a tužby byly naplněny
každou písní
co zněla bez ustání
jim v srdci
věrně se vinoucímu
k prastaré podstatě lidství
Spojitosti i Svobody
přikryti věrností krve
zanechané milosti života
stáli vedle sebe
a světlo jasu se jim odráželo ve tvářích
stáli s rukama rozpaženýma k nebi
vzývajíc divokou podstatu žití
čistotu milování
sami milovaní
poznáním myšlenek
jejich duše střetávaly se
u vrcholků staletých stromů
tam tvůrčí a svobodné
unášené perutěmi jestřábů
nechali v sobě znít
Písně Hory...