cestou levé ruky...

cestou levé ruky...

objevila se v kuželu světla
milovnice dobrého smíchu
s vinoucími vlasy
v lechtivém rozmaru

pomalu povstala
z úhelného kbelíku
a s hlasem vln pravila
nenechám se jen tak
tahat za nohu
přitom v ruce držela
pumpičku na kolo
kde zářilo znamení na ciferníku

jsem rituál ohně
posvátná bylina
z rozpuštěného másla
v duševní kovárně
tvarovaného vědomí

vydej se se mnou příteli
cestou levé ruky
v přechod pomocí smyslů
a spontánnosti těla
k projevu v nehybném bodu
otáčejícího se světa
ani tělo
ani bez těla
ani od
ani do
v nehybném bodě
kde je tanec
ale žádný pohyb
ani zastavení

tam kde mýtická Soror
pečuje o květinu
kterou přinesla holubice
snášející se z hvězd
a v jejím průsečíku lodyhy
vyrůstá třetí květ

mohu jen říci
že jsem tam byl
ale nemohu říci kde
ani nemohu říci jak dlouho
protože by to bylo
umístěné v čase
Autor enigman, 08.01.2018
Přečteno 335x
Tipy 12
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Jort, Šípková Růženka, Amonasr, bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...trhlinkou v srdci roste čtvrtý květ,až odkvete do plodu,srdce
se zacelí.....zazelená se za ušima a oči zasvítí barevným jíním.....
tudy,tudy a ne jinudy..............pátý květ uprostřed....a pak....
....nepočítaně.......Ji./úsměv/

08.01.2018 20:09:53 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel