Proč ženy
Plakal jen jednou
když byl pohnut soucitem
nad vírou a smrtí
svých přátel
Nad sebou neplakal
i když ho křižovali
neplakal
řekl jen
"Otče odpusť jim, vždyť nevědí co činí"
Před tím, když ještě procházel s křížem
promluvil k ženám
"Nade mnou neplačte ženy jeruzalémské.
Nad sebou plačte a svými dětmi"...
dvě oči
velká brakitská jezera
upřeně hledící do odrazu
sebe sama
na obloze
otištěné v mracích
posílají po větru
vzkazy plačících žen...
Přečteno 532x
Tipy 25
Poslední tipující: Pamína, Jort, Fany, Kapka, kudlankaW, Philogyny1, knihomolka, zdenka, Akyš, A42, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)