Nedělní pozdně odpolední dumka
Na schnoucí lavičce
po poryvu větru
bezpočtu kapek
nezdravě sedím
nohu přes nohu
Na koleni rozevřenou knihu
toho co měl příjmení
příslušníka vyšší šlechty
zesnul mlád
Tráva letos absolutně není
není památky
po zeleni
Být dívkou z kanceláře
nejspíš bych si zkontroloval nehty
zítra nastupuji opět do práce
Obdivuji se nezdolnosti
srpnového slunce
pozoruji kolemjdoucí
zástupkyně něžného pohlaví
Rád bych je oslovil
Půvabnou
ale i tu docela obyčejnou
Ale vždyť krása
to je především symetrie
souměrnost
dle slov slavného italského mistra
z éry středověku
Snad bych půjčil
útlou knihu Hraběte
(ni žádné jiné)
právě té
vyvolené
pro dnešní večer
Pokud bych se osmělil
ponoukal bych ji kinem
Opět nastoupím do zaměstnání
oproštěn fanfár
nezazní ani ovace
Přečteno 321x
Tipy 14
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, Marcella, jitoush, knihomolka, Amonasr, Philogyny1, piťura, Frr, bogen
Komentáře (8)
Komentujících (4)