Dnes v roli
Geometrická řada skrčených domků
co nedávno překonala stovku
je zřejmá z jejich fasád
Jsou plné proláklin
trhlin
po vzoru sesuté stráně
rád se jich dotýkám
kladu do jednotlivých ran
tklivé své dlaně
občas i odhodlaně
Neznámo kam
zmizela povinná výbava mužů
v podobě pokrývek hlavy
Olysalé myslivny
sivé zbytky vlasů
pelichají
opouští
nehlučně
skráně
Noha má míjí druhou
cítím pel vonné růže v mojí klopě
Vysílám pohled jiskrný nenechavý
I když je listopad
chvěji se v krémovém obleku ze lnu
rozhodnutí ihned zrána
zhostit se se ctí role bonvivána
A tak proplouvám bulváry hrdě
vědomí
že by mi mělo být spíše chudě
jsem uvěznil v bytě
Opouštím s nadšením vyhnanství
bych hledal možná místa
kde jsem v minulosti slýchal
dívčí smích
Štěbetání
Ale i spatřoval vášnivé pohledy okouzlujících paní
Mám velké srdce
a tolik neopětovaného citu
Najdu tě
záhadná
Budeš tam
Jsi tu?
Přečteno 372x
Tipy 8
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, knihomolka, Frr, jitoush, kdotoví
Komentáře (4)
Komentujících (4)