Anotace: všechno přijde ve správný čas
Každý jde tím svým životem
jak by byl sám svým otrokem
jako mul s klapky na očích
nevidouc kolem zhola nic
A přeci poznání sám hledá
co smysl života mu dá
Vědom si svého poslání
sám svůj stín stále dohání
Až nastane ten okamžik a prohlédne
tak zvolá - dík!
Co léta měl jsem na očích
uzřel jsem v pravý okamžik.
Vždyť dříve bych to nespatřil
neb vnitřní zrak mi nesloužil
To, co tak důležité bylo kdys
dnes nedává mi zhola nic
Sám sebe teď se mohu ptát
Je snad tohle to poznání
co celý život doháním?
...
To poznání je pokora
co poučit má autora