mé mory...
někdy si připadám
infikovaný minulostí
v domnění
že žádné léky už nepomáhají
k čemu je vlastně paměť?
mnoho lidí si myslí
že paměť slouží
jen pro vzpomínky
ale já si uvědomil
že je obrazem
budoucnosti
tak jako spirála
v pístu
co se smrští
uzavřena
ale vzápětí je
uchvácena
větrnou smrští
vyšel jsem ven
nebem putovaly
březí jalovice
s vůní břízy
je duše jen souhrn informací?
nemyslím
je otevřena světu
tak jako mí předkové
co toužili zjistit
co je za kopcem
překvapení
tu chvíli jsem
v té mračné řece
spatřil odraz slunce
políček i pohlazení
a cítil se úplný
v neúplnosti
víru víry
spirálních galaxií
univerza
kde může člověk
naleznout člověka
a zažehnout život
co má své
pokračování
Přečteno 327x
Tipy 24
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, Malá mořská víla, jitoush, barasoukup, básněnka, Marten, Donne, Amonasr, zdenka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)