Novoroční modlitba
Anotace: věnováno zimním plavcům a MS Daně Zbořilové
S paprsky rána
do vln nořila se
by hold díků vzdala
všemu co svaté jest
životu lásce přátelství
v té chvíli posvátné
kdy slunce polibkem
probudí vodu
zpěv zimních ptáků v doprovodu zněl
v ten čas
lístek se nezachvěl
kdy den i rok
se nový probouzel
kdy lidé
pro noc bujarou si ještě spí
v čas tichých usebraných chvil
tam ruce malých víl
hladinu klidnou pohladily
modlitbou vřelou prozářily chvíli
ledový příkrov dřív než uzavřel
ty vody čisté
čistější než svědomí všech lidí
a Bůh
co dobro i zlo veškeré v nás vidí
motlitbu ticha
štědrý vyslyšel...
Přečteno 323x
Tipy 17
Poslední tipující: Iva Husárková, Jort, Amonasr, Anděl, Marten, jitoush, Donne, Pamína, jenommarie, šerý, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)