přitažlivost...
drží i věci
které nic neváží
myšlenky sny i lásku
ani plameny jí neuniknou
a moře jak na provázku
vznesl se spící
ve sluneční záři
s jantarovými údy
strnulými v letu
teď leží zkamenělý
pod černým vírem
ve světle modrého řetězu
přitažlivost nepouští vzhůru
velrybí zpěv zní
hluboko v ledovcově nitru
platýsi něžně vlasy čechrají
a oči pokryté stříbrem šupin sní křehce
leží klidně a čeká
krátké léto skončilo
vrátila se zima
s náhrobky zpívajícího ledu
netruchlí
až se svět znovu ohřeje
budou si další tesat hroty šípů
z jeho srdce
Přečteno 244x
Tipy 28
Poslední tipující: zelená víla, Iva Husárková, Vivien, Emily Říhová, umělec2, Amonasr, zdenka, Malá mořská víla, Marten, piťura, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)