havhravě...
ten den šlo všechno
do kytek
kam taky jinam
a to mě vzrušovalo
a taky do kopru!
ozvalo se zhůry
mlsně se to oblízlo
ale vzápětí to odeznělo
no co by ne
v každém muži je kus ženy že
všechno to sázení
zavlažování růst dozrávání
úplněk
to vás dostane
když se za mnou rozeznělo
já dostala vás
ale nejsem si jistá
jestli je to výhra
byla v krátkém bílém plášti
někdo by řekl jen
jiný až
po stehna
snědá tvář jí zářila
v očích jas a síla
co vás zvedne ze židle
člověka i od počítače
víčka lehce asijská
tmavohnědé vlasy
rty pevně sevřené
jako by se snažily
udržet život pohromadě
oslnivé lodičky
chůze působivá
klouzavé kroky
kterými si uvědomuje
půdu pod nohama
vše zvláštně synchronizované
a na krku přívěšek draka
vy jste která?
ta co se vrací do hry
to je obdivuhodné
čím víc jste přesvědčená
že si chcete hrát
tím nepravděpodobnější
to pro všechny je
to je nejspíš důvod
proč ráda fantazíruju řekla
a víte co je a tom nejlepší?
že když zrovna mluvím pravdu
nikdo mi nevěří
já vám věřím
vážně?
a co když vám teď řeknu
že vypadáte jako dýně na chůdách
v kovbojském klobouku
kolem pasu ručník
a brýle jako včelí plástve
jste si jistý že víte co děláte?
jistěže nevím
nikdy jsem to nevěděl
ani vědět nebudu
pravdu totiž můžete překroutit
ale překroutit skutečnost nikdo nedokáže
divoce se rozesmála
tak to máme vystaráno
a otočila se na podpatku
to mě roztočilo
myslíte si že jsou lidé nudní?
vůbec ne
lidé jsou nejzajímavější stvoření
v tomhle vesmíru
mnohem zajímavější
než spousta vyspělejších tvorů
z jiných vesmírů
a čím jsme tak zajímaví?
jste tak báječně inteligentní
a zároveň hloupí
až to bere dech
za ty dějiny máme hodně natrénováno
to ano
a jde vám to čím dál líp
tak proč jste sem přišla?
myslíte příteli s jakým záměrem?
ano
nepřišla jsem s žádným záměrem
chci si s vámi hrát a radovat se
proč?
prostě mě to s vámi baví
ahá teď pozor
přichází poučení
víte život primitivních tvorů se točí
kolem smyslu a přežití
jak najít jídlo přístřeší a bezpečí
když si ale uvědomíte
že vaše existence není v ohrožení
můžete si začít hrát
prostě dělat věci jen tak
takhle žijí spousty tvorů
štěňata koťata medvíďata
a vlastně všechna mláďata
děti třeba závodí
kdo dřív přeběhne přes potok
ale je jim jedno kdo vyhraje
protože jakmile se začnete starat o výsledek
začne to být cílem
smyslem
a přestává to být hrou
chápu
člověk se vydal špatným směrem
v tom momentě
kdy se začal starat jen o smysl
a hru začal vnímat jako dětinskou
teď jste na to káp
smyslně se zvlnila
plácla mě jemně po papuli
a rozeběhla se
Přečteno 211x
Tipy 19
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, Frr, kaše, šerý, J's .., Amonasr, Marten, mkinka, jitoush, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)