Anotace: ...
možná takovéhle závrati nás tvarují...
když na oddělení onkologie byl pan Petr... říkal mi princezno a to mi zůstalo dodnes... byl to velkej proutník a velkej sympaťák.... potkávali jsme se dlouho, já začínala... on se hnal situací nevábnou... nosil mně a primáři jitrnice, polévky, jelita a tlačenky... a já jde dávala sestřičkám, které zbrojily, žen jsem mladá a pitomá a mám takový zásluhy... směju se tomu dneska...
když naposledy z oddělení odcházel, byl smutnej, že je v pyžamu a nejde mu se obléknout... požádala jsem ho o tanec, že je to jako v kvádru... tančili jsme spolu uprostřed jednoho smutného oddělení, kde se sice hodně plakalo, ale hodně získalo... tančili jsme jako blázni a bylo nám dobře... byli jsme neodolatelní všem těm hrůzám kolem... doprovodila jsem ho k synovi, ten mi vrazil velkou kytku do ruky, děkoval.... a já tehdy věřila na zázrak... přijel, rozloučit se, odejít... brečela jsem jako želva... stála u okna a nerozuměla jsem ničemu , nechtěla jsem a i pak, když jsem chtěla rozumět,,, něčemu nikdy neporozumíš... přišel na oddělení syn a zavolal si mě a primáře a poděkoval nám, hlavně mně... já vykulená, ubrečená... a jednou, jednou později jsem pochopila... ještě chvilku jsem na onkologii zůstala, pak se odpojila dál... nikdy nezapomenu, tam se třepil čas, tam nebyly chvíle nicoty i když ta tam vládla... tam nebyl čas, ale byl nejvíc prožitej, byla jsem mladá a nezkušená, odsud jsem se vrátila, mladá a zkušená vším... a pan Petr mi provází dodnes...
jak žít? uvěřitelně, každou vteřinou...
23.07.2022 00:19:41 | zelená víla
Je zajímavé jak nám zvířata někdy rozumí :)
24.10.2021 15:54:00 | Aminta