Anotace: ***
Ráno si dalo misku
červánkových smoothie
s koláčem zářivé račí luny
na spánku balancuje po zpátku vpřed
párek prstokladných mimů
co nejsou vůbec mimo mísu
stačí
nechat je unášet
dechem usínajících hvězd
zatímco den
už proplétá nohy mladou bučinou
kde sem tam
proskočí spárkatá uchem jehly
s očima dokořán a
slechy navrch hlavy
z nádhery ticha
co občas zavrže
podrážkami sněhových křupek
jen nahoře
nad skalními okny
protrhne polštáře zlaťáků podzimních nedopalků
křik krkavců
se vzkazy
plnými chuti
cigaretových žvýkaček dětství...
Povedená. Znáš, Gábino, tu písničku Lou Reeda?
05.02.2022 21:45:28 | Kaprikorn
Myslíš ten sametový hlas a pak strhující nástup refrénu:)... teď už ano, díky kamaráde :)
08.02.2022 18:54:05 | Malá mořská víla
S požitkem*
28.01.2022 01:59:21 | šerý
Díky za čtení a tip šerý :)
S požitkem na věčné časy a nikdy jinak ;):*
28.01.2022 23:24:13 | Malá mořská víla
....Pozorovala bych s tebou a podzimní nedopalky bych sbírala očima....Ji./úsměv/...krásný Malá....velká Gábi...
26.01.2022 14:32:58 | jitoush