Anotace: ...
myslím, že hranice si tvoříme my v hlavě.. možná nás opustí nebo někoho opustíme my... vytvořili jsme hranici? zázraku?
a někdy se taky s někým sblížíme... a tam najednou hranice není? nebo my máme v sobě nějakou... tam můžeš, tam ne... tohle je dobře, tohle už je moc?
Hranice si asi tvoříme my sami... nebo nám je někdo nabídne na stříbrném talíři, ale dokud se nezeptáme, tak si je stejně vytvoříme v hlavě...
a není to škoda?
jak tio popisuješ je vlastně úžasný.... vnímáš toho druhého, přemýšlíš o něm, o všem kolem.... ale přeci vždy existuje slovo... kterým zastavíš odchod její, svůj, necháš se v doteku, necháš se v přítomnosti nebo ji do své přítomnosti pozveš.... a třeba řekne jo :-)
líbí se mi tvé přemýšlení o vůni... o tom, jak zůstává...
půvab... kdo je půvabný? někdo v našich očích a třeba někdo, kdo je skutečně zajímavý na pohled... jak pro koho, že...
mám kamaráda, asi 15 let... přítele mé přítelkyně, asi deset let z našeho přátelství si myslel, že jsem hloupá... posledních pět let spolu trávíme čas, někdy tajně... někdy veřejně.... a pohled se jeden na druhého změnil... řešíme spolu cokoli a on už si o mně nemyslí, že jsem pitomá... :-)chtělo to čas, chtělo to najít smysl, proč... chtělo to zájem...
přineslo nám to mnohé... stali jsme se přáteli... a možná se jednoho dne odsune někam daleko ode mne, od našeho přátelství... od našeho poznání sebe samých... nevím, jen vím, že to stálo za to... objevit se... myslím, že tisíce maličkostí mi ho budou připomínat... ale asi přebíhám...
už ví, jaká jsem a já vím, jaký je on...
přineslo mi to do života velký poznání, neodsuzuj nikoho ani po deseti letech, když s ním samotným nepobydeš ani vteřinu...
nevím, zda existují hranice mezi lidmi, možná ano, ale vytvořili jsme je my, lidé... a možná je to škoda... :-)
22.07.2022 23:47:51 | zelená víla
Věřím..že s tebou
je ceSTa dlouhá..
protože toliko vjemů je
...všude kolem
i v nás
26.06.2022 13:49:05 | jenommarie
....Když do sebe všechno tak hezky zapadne. ....Jednota nerozděluje,ale ani nepohlcuje...
30.05.2022 20:20:21 | jitoush
Jemnocitně napsané Jiří... líbí se mi hlavně ta druhá část :)
Víš myslím si, že mezi některými bytostmi hranice vůbec nejsou :)
28.05.2022 22:42:08 | Malá mořská víla
Tohle se povedlo .)
28.05.2022 09:02:57 | Constantine