aya...
kouř z ohniště kořenily byliny a kůra
až se mi zachvívalo chřípí
vzal jsem stíny a roztančil se
v lehkém euforickém pohupování
očima noční opice vidím struny
které mne poutají k zemi
na jazyku mám ptačí krev
a naslouchám matce
ona je pramenem
ona je liánou duše
je to beztížná noc
z níž lze vyčíst sílu rostliny
než vykvete do úplnosti
v níž prsty namočené v medu
krotí ňadra ženy
v opasku se skrývá nůž
se silou všech smyslů
není jako úder hromu a blesku
není jako ocel ze staré výhně
myšlenka putuje mírumilovně
do neznámých slují
v beztížné rovnováze
neposkvrněného zázraku
stromový měsíc víření bubnů
tanec paroží a nebeských bouří
obzor se rozlil do perleťova
a údiv se snášel jak klesající střecha
rytmy se slévají
čas se stočil do klubíčka
nikdo nezůstal venku
venku není nic
vše je uvnitř
Přečteno 224x
Tipy 21
Poslední tipující: zelená víla, Malá mořská víla, jitoush, jort1, šerý, jenommarie, Marten, Sonador, Dejvis, básněnka, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)