vysílačům a vysílačkám...
prošel jsem magnetickým polem
vlčích máků
když se z něj zvedlo hejno vran
moře se vzdouvalo
jak rozdrnčená struna
a ručička kompasu se roztáčela
do všech stran
pak jsem to zaslechl
ten vzdálený signál
z hlubin vesmíru
nebyla to žádost
ani průzkum
prostě jen pozdrav
co byl vyslán
připomínal zpěvem velrybu
nebo pohlazení měděné cívky
rozevlátých vlasů
a najednou byl tak blízko
tak blízko srdci
že se stačilo jen naladit
poddat se vibraci
a prožít vše v té frekvenci
naživo
zlehka jsem se uklonil
tak trochu symbolicky
v ladnosti jeřába popelavého
s radostí přijímám
Přečteno 136x
Tipy 24
Poslední tipující: jitoush, nehledaná, J's .., Malá mořská víla, jort1, Anfádis, kozorožka, Dračí, Iva Husárková, Frr, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)