vodváz...
myslel si že je sráz
ale pak si uvědomil
že to jde i snáz
uviděl ten strom
se zkroucenými větvemi a kořeny
které zjevně sahaly
dost hluboko na to
aby podpíraly
na jedné i druhé straně
zcela neplánovaně
naplňující pocitem svobody
šance a nostalgie
přitiskl jsem na něj dlaně
přejížděl po rozpraskané kůře
a pak zahlédl u paty kmene
tuplované dveře s nápisem
co to sakra je?
,,PÚ,,
požární útvar?
pomiluj ústřici?
postranní úmysly?
tak jsem zaklepal
co chceš? ozval se
ten co vypadal
jako by dřímal
/pozn.
když sníte muchomůrku
můžete mít vize
ovšem pak zemřete na šikézní toxicitu
jenže já vypil dost jelení moči
páč když tu tečkovanou červenku nejdřív vysušíte
v ponožce nad krbem
a pak jí nakrmíte paroháče
do jeho víry se dostanou jen dobré látky
a pak můžete lítat prostorem klidně
až do jara/
nevypadáš zrovna jako víla
tohle taky není zrovna les
mám pocit že jsem ztracený
a chtěl bych odpověď
odpověď na co?
jestli máš problém
tak tvrď
že to co děláš
děláš pro zvýšení bezpečnosti
bezpečnost je dnes stejná jako čest
upřel jsem pohled na obilí
může si být jisté
jestli je před kombajnem v bezpečí?
když spadne zeď na člověka
a on chce vědět proč
studuje zeď
ale napadlo tě někdy
proč se vedle té zdi posadil?
na to mi neodpověděl
a zabouchl dveře
kouř z ohně
se zatvářil v obličej
a rozptýlil se do vzduchu
dobře ty
usmál jsem se
a vyrazil tam
cože?
probral se Ježíš
krucifix
kam jsem dal ten kříž
bože kam?
z té odpovědi
se mi rozklepala kolena
asi už vím co udělám
zeptej se jelena
Přečteno 153x
Tipy 24
Poslední tipující: zelená víla, Vivien, jitoush, palms, IronDodo, Narragan, Acortai, jort1, Iva Husárková, Jiří I.Zahradník, ...
Komentáře (9)
Komentujících (8)