Anotace: ....
svět je úžasné místo, říkám si častokrát
a nemůžu se dost vynadívat
dost zaposlouchat
do dna chutí vychutnat
do hlubin citu a emocí
prožít
nasytit se
tím úžasným projevem
ničím nepodmíněné lásky k životu
v tento moment
kdy až v rozpacích vnímám krásu přírody
zalévá mou duši blaženost
„Děkuji Ti, za ten dar, moci to vnímat.
Být toho nepatrnou součástí,“ děkuji
a v duši, promlouvám k duši
k té neuchopitelné jinakosti
jež cítím všude kolem sebe
právě v takových chvílích
se ukáže
i ta odvrácená strana dokonalosti
a říká mi, že proto je neuchopitelná
proto
si hýčká pod trsem horských kosatců
skrytého hada
po dnech spalujících veder
spálí na uhel všechnu uschlé
aby nakonec sama sebe uhasila
v přívalech rozbouřených vod
aby život v bolestech dala
a pak si jej
jak sama uzná za vhodné
v bolestech vzala
a pokud to ještě nechápete
myslím
že člověk není středobodem
jak se domýšlivě domnívá
to všechno tu není pro nás
jsme toho jen součástí
....ANO.....soubytí v Bytí....ladit se do sou.......ANO Čendo....děkuji za připomenutí....po/d/korně....Ji./úsměv/
03.06.2024 21:47:14 | jitoush
Když jsem pívával, tak jsem občas mívával pocit, že se všechno motá kolem mě...
To je ta relativita... vždycky záleží z jakého úhlu (a v jakém stavu) se ne ten svět díváš:-)
Pěkné zamyšlení, Čendo.
03.06.2024 20:34:27 | Žluťák