o lí o heň...

o lí o heň...

někdy mívám divný sny
jak se zmítám
ve spárech chobotnice
a všude kolem šplouchá
a kouše
zdivočelé moře

lampy zhasly
jak by na ně ďábel šáh
protočil jsem se na zřítelnici
a ucítil ty chapadla

šáhl jsem jí na čelo
byla chladná
a přesto celá
žhnula jako výheň
jakoby pod tím ledem sálala
líheň tepla

byla pohroužená
do běsnění
takřka u vytržení
zrakem
ke hvězdám
a možná
jen
periferním viděním vnímala
co způsobuje

utečte příteli
dnes beru vše
nerozdávám

milá Flooden
mě si vzít můžete
ale duši si ponechám

zapálil jsem pochodeň
vystoupal na zikkurat
a začal mávat světlem
pro všechny bloudivé v tmách
Autor enigman, 22.09.2024
Přečteno 42x
Tipy 16
Poslední tipující: Malá mořská víla, Marten, jitoush, Psavec, jort1, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka, Iva Husárková, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

.......https://www.csfd.cz/film/905980-moje-ucitelka-chobotnice/prehled/

Ji./úsměv/

23.09.2024 19:04:56 | jitoush

líbí

a do toho inkoust...

23.09.2024 10:11:40 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí