v nepřetržitém toku...
zdálo se mi
že mě něco vytáhlo zpod peřiny
a postrčilo světu do cesty
nechal jsem nohy
polechtat vřesovím
i zchladit přivřenými oky rašeliny
až jsem zahlédl mezi stromy
jakési hravé tóny světla a stínu
v té půvabné scenérii stála dívka
a rukama se takřka mazlila s prostorem
copak to provádíte
to je nějaká magie? vyhrkl jsem
maluji řekla prostě
jen tak bez palety a štětců?
bez třpytu
bez ohňostroje
bez kouzelného brnění
a neočekávaných pomocníků
bez možnosti
že o vás budou bardi pět písně?
brnění byste potřeboval spíš vy
když se tak koukám na vaše kalhoty
víte co se zdálo mě?
vím
hmátnul jsem do zvuku
a podal jí skarabea
tady ho máte
líbíte se mi zavířila očima
jak jste to věděl?
váš hlas mi připomíná prajazyk šamanů
ve zvláštním rytmu bubnů
co rozvibruje théta vlny
povíte mi co malujete?
další dimenzi
to je možné?
spousta lidí si myslí že jsou jen tři
řeknu vám to jinak uculila se
pokud je bod v přímce přímka ve čtverci
a čtverec v krychli může to znamenat jen to
že krychle může být vložena do světa s další dimenzí navíc
je to podobné jako když vstoupíte doprostřed děje
nevíte co se stalo ani co bude následovat
ale ten kdo to režíruje
má o ději dokonalý přehled
to mi zní povědomě
ovšem zvláštní je když se za tím režisérem
spustí někdo z výšin se scénářem
/a nenápadně jsem popolezl po skále/
já vás vidím i když jsem otočená zavlnila se
když už jsme u toho co si myslíte o vědomí
zdá se jako nejjednodušší jev vůbec
v tuhle chvíli jste si bez potíží vědoma sama sebe
zároveň je to ale nejnepolapitelnější entita
stejně jako ruka která snadno uchopí kdejakou věc
ale sama sebe uchopit nemůže
takže žádné vysvětlení neexistuje?
no říká se
že je to vnímání myšlenky pocity uvědomování
já ale myslím že se definovat prostě nedá
protože nikdo zatím nedokázal přijít na to
co to je co dělá ani proč se vyvinulo
zdá se tedy že se dostáváme do země neznámé příteli
s močály zahalenými mlhou kde možná jsou i draci
no víte milá Nomxosi
tam kde jsou bažiny pokryté mlžným závojem
draci stráží poklady všelijaké
mohou tam být i maliny šťavnaté
třeba tu mlhu krapet pozvedneme
Přečteno 76x
Tipy 24
Poslední tipující: šuměnka, jitoush, cappuccinogirl, Tomcat, Marten, básněnka, jort1, Vivien, Ž.l.u.ť.á.k., zase já, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)