aby nebylo ticho...

aby nebylo ticho...

ten kopec vypadal jako obr
který tam s hlavou mezi koleny
sedí tak dlouho
že mu na zádech vyrašilo býlí
a ostružiny

tráva se pohybuje
jako zimomřivé chvění ptáků
a vítr ve větvích dubových
vyvolává poťouchlý smích

no tak promluv příteli
vnes trochu družnosti
do těch lidských strázní

cože?
nerozuměl jsem
jsem asi šílený
nevěřím vzpomínkám
ani smyslům
všechno se blyští a zpívá
a já nedokážu říct
co z toho
jako mléko před vykypěním
jestli bude chutí nebo trpkostí

duše zavěšená
mezi modří a zálivy
uprostřed vzedmutí
vítr v sopránových drátech
ve složitosti
řešení prosté balistiky
objekt v trajektorii
a neslýchaný šplích
nad vodami zvící nilských
nenapsané řádky
stékají do vřavy znachovělých par
k sausalitu neexistující dálky

tam vibruji na okraji
mezi rovnováhou a váháním
se srdcem zřídka lehkým
a pírkem zatím neztěžklým
k poznání
že ani já ani svět
nakonec nejsme skuteční
Autor enigman, 11.11.2024
Přečteno 47x
Tipy 21
Poslední tipující: Iva Husárková, IronDodo, šuměnka, Rafinka, jort1, Gaspi03, cappuccinogirl, Anfádis, Ž.l.u.ť.á.k., Marten, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Vypadal jako obr... Jako obr se i tvářil

Ale pořád to byl kopec

Zmrzliny i psiny

Jsme velcí střední malí, jak se úhel zdaří
nastavit do oka pozorovateli

Znáš to, mnohy i stíny
Vyrostou znenadání aniž bychom chtěli

12.11.2024 14:44:29 | šuměnka

líbí

skutečnost je divná...

12.11.2024 08:29:18 | jort1

líbí

Poznání neexistence???
Asi mám mysl nezatíženou, stejně jak ty svá pírka, protože já na tvou existenci stále věřím:-)))
A to i přesto, že kde ty jseš schopen rovnovážně vibrovat a ještě si přitom přečteš třebas Enigmu, tam já jen stěží udržuju jakejs takejs balanc:-)))*

11.11.2024 23:03:27 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel