kameniTé...

kameniTé...

to místo
nebylo vůbec osvětlené
a tak vstoupila

na prahu ucítila
vůni jablek a skořice
a ohlásila svou přítomnost

seděl k ní zády
pohroužen do pečlivosti
a kolem hrudi se mu obtáčela
jakási popínavá rostlina
plátky okvětními
razila cestu od kotníků
mezi třísly
táhla k ramenům
by se ovinula v límci
zatímco roura puklých kamen
zahřívala jablka k opojení

jsem tu správně pane?
zeptala se
překvapená
hledám Marii
byla jsem s ní
na něčem domluvená

ano jste
avšak v tuhle chvíli
jsem Marie já

žena rozhodně nejste
a svatý také ne
tomu byste nerozuměl

zkuste to
otočil se k ní
a setkali se pohledem

jako by ji něco oslepilo
a vzápětí zasáhla přílivová vlna

zamrkala očima černýma jako tér
a zadívala se na stěnu
kdesi v podivné krajině
kde se v měkké zeleni
vztekle páslo pár revmatických ovcí
co z určité perspektivy a úhlu
vypadaly jako lamy

vy jste malíř?

tak trochu

zvláštní
možná byste raději
měl lámat kamení
to by se k vám hodilo líp

jsem cestář
víte že z jistého hlediska vnímání
byla dřív chodidla než hlava?

cosi jí přeběhlo po šíji
chtěla ucouvnout
vymanit se z té posedlosti
a zároveň jakousi smyslnost
chytila za zápěstí
dotkla se jeho vlasů
jako by pohladila sivé zvíře
o jehož existenci se chtěla ujistit

v tom případě bych pro vás něco měla
sejdeme se u mých Elysejských polí
Autor enigman, 26.11.2024
Přečteno 48x
Tipy 21
Poslední tipující: šuměnka, jort1, Iva Husárková, cappuccinogirl, jitoush, Bosorka9, Stanislav32, Marten, zase já, danielsoft, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

to místo totiž bylo po.Svět.letmé

a proto vstoupila :)

i pro tu vůni skořice Cassia...

27.11.2024 12:51:44 | šuměnka

líbí

lamy moc plivou...

27.11.2024 09:20:36 | jort1

líbí

Tohle je prima,

i když nejsem svatá, netopím se tady...
možná právě proto, že nejsem svatá, netopím se a užívám si tady...

ráda vstupuji...
neosvětlené klidním "neboť taky nejsem osvícená"
a osvětlené tlumím, kdykoli jsem sama v útlumu:-)

razím cestu vzhůru
abych se mohla sklouznout dolů
je zábavné měnit směry nejen pohledů

přála bych si
umět
kameni
vtisknout srdce

život by kvetl do života
a do Elysia volňásky...

podávalo by se tam dobrý kafe?:-)))*

26.11.2024 23:12:26 | cappuccinogirl

líbí

.....Vstoupil a právě se rozkoukává......káva by nebyla?Ji.

26.11.2024 19:25:06 | jitoush

líbí

Super

26.11.2024 11:28:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel