V obchodě s potavinami jsem si už dříve všimla, že mají v nabídce pečiva bramborový chleba. Říkala jsem si, že jej musím někdy vyzkoušet. No a včera byl na to příhodný den. Měla jsem koupené syrové sádlo, tak si říkám, že vyzkouším tento chleba s čerstvým sádlem a škvarečky. Mám recept na doma pečený chleba s přidáním brambor, ale péci se mi nechtělo, tak jsem předpokládala, že ten koupený by mohl být taky dobrý.
Sádlo jsem nakrájela, vyškvařila, část škvarků pomlela, nechala vychládnout a večer jsem si chtěla vzít s tím čerstvým chlebem.
Ale jen jsem ukrojila patku, tak se mi ten chlebík vůbec nelíbil. Vůbec nevypadal chlebově, ale spíše buchtově. Když jsem ochutnala, tak mi připomínal vánočku bez cukru. Takže chleba se sádlem a škvarky nebyl, protože k tomuto buchtochlebu se to nehodilo. A navíc, jestli ten chleba viděl nějaké brambory, tak jen z rychlíku. Sním ho s máslem jako vánočku a víckrát ho nekoupím.
Popravdě, co by člověk chtěl po bramborách v prášku. U nás ve fabrice z tohoto kouzelného prášku dělají "brkaši" a připomíná spíš bezchuťové lepidlo. To Herkules je chutnější. :-)
Já ho taky doma občas upeču, a vzhledem k tomu, že ho mladíci doslova sežerou, jinak se to ani říct nedá, bude asi lepší než v obchodě. Tím se ale nechvástám, jen skromně informuji. :-)) Jinak u nás , stejně jako u "Phil" vede podmáslák.
30.07.2017 08:57:02 | Koblížek
Já peču žitný, ale nejraději mám čerstvý podmáslový. :)
29.07.2017 18:01:25 | Philogyny1
Já když peču doma tak dávám hladkou pšeničnou mouku a chlebovou v poměru 2:1♥
29.07.2017 18:06:25 | Jarka
doporučuju chleba cibulový, ten je se sádlem moc dobrý - ten bramborový s dcerou máme rády, ale mnohem víc bramborové bagety, ty jsou trochu pikantní - ale možná záleží i na pekárně - cibulový kupuju v Lidlu, to bramborové pečivo v Albertu
29.07.2017 16:49:42 | hanele m.