Anotace: pokus o odpověď
**
vy se ptáte co je báseň
a já chvíli váhám
vím to, vím
každý snílek to ví
avšak těžko jenom slovy
popsat sny, prostor a kvítí
přesně
jak to básník cítí...
báseň
to nejsou jen slova
mlžně přesná - věcně snová
každodenní - výjimečná
platná mžik - a jindy věčná
jednou řvou a jindy mlčí
slavičí - a zase vlčí
důvěrně - a hned zas cize
báseň
to je zvláštní vize
...a každý má tu svou...nezaměnitelnou...a někdy se to vzájemně protne,
když pochopíme a porozumíme si vzájemně....když se dokážeme naladit
na stejnou vlnu,když to zkrátka zkusíme....bez odsudků.....Ji./úsměv/
...a když se nenaladíme,tak aspoň pozorujeme a možná se pohneme zase
jiným,neznámým směrem,kde najdeme inspirační proud a ta rozdílnost
nás přiměje k objevování,které je nekonečné...
08.05.2019 20:20:57 | jitoush
Sdílím Tvůj směr! I "úmrtnost" vizí je velká. Už se mi taky stalo, že nedokáži k zoufání označit "něco" tím nejpřesnějším slovem. Slovem nezpochybnitelným a přesně definujícím. Ovdovělé slovo bez věty, nad kterým někdo řekne "Týý, to je ono! No jedna Báseň."
07.05.2019 12:20:48 | šerý
šerý - děkuji: napsal bych to stejně - možná jinak seřazenými slovy. Jinak!! - nikoli líp...
07.05.2019 12:41:01 | aravara