Anotace: dům, který měl být zbourán před sto lety
*
Protichůdnými názory
zatlučené dveře
chybějící schody
a pach plísní
Ve vzduchu
žije tu hněv
a závist se zlobou
a se záští se vrší
kamna jsou studená
a voda teče jen když prší
po nocích tu páchne síra...
(mezi půlnocí a jednou)
bydlení na draka
co naplat
sousedy, co jemu sednou
si člověk nevybírá...
...staré domy si pamatují ledacos.....zdi nasávají jako houby události
za němi skryté.....někdy se dějí lidem v těch starých zdech podivnosti
a tíseň padá do srdcí.....jindy je to dobré místo k žití.....paměť prostě funguje
i u příbytků lidských......Ji.
05.10.2015 21:54:34 | jitoush
Ano, i novější domy mají paměť - mám na mysli třeba věku půl a tak, jenže to není tak tajemné, jako pár století...
07.10.2015 00:19:53 | aravara